Moelv-gutten fylte 18 år den dagen han dro til statene, hvor han nå har oppholdt seg i to uker. HA slår av en prat med den unge sjåføren over telefon fra hotellet hans i byen Pearland, omlag 20 minutter fra storbyen Houston i delstaten Texas.

I helga traff orkanen "Harvey" - den største orkanen som har truffet USAs fastland siden Wilma i 2005. Orkanen har så langt bragt massive ødeleggelser; flere hundre tusen er uten strøm, boliger er ødelagt og ni er bekreftet omkommet.

- ELV RENNER I GATENE

- Fra hotellrommet står jeg og ser på en elv som renner forbi i vegen. Det er konstant regn hele dagen, nå har det regnet siden jeg sto opp, sier Theodor.

Han forteller om en liten innsjø i nærheten, som har vokst betydelig i løpet av de siste dagene med regn. Heldigvis befinner han seg i høyden, og hotellet hans er for øyeblikket fremdeles tørt. Så heldige har man ikke vært andre steder.

UMULIG Å KJØPE VANN 

- Det er veldig ille mange andre steder. Alle butikker er stengt, jeg har ikke muligheten til å kjøpe mat og vann, sier han. - Dette er regnbyger på langt over norsk nivå, jeg har aldri sett så mye regn før. Det er helt forferdelig.

Theodor er i USA for å delta på Radical North American Masters, et større mesterskap arrangert av kjøretøyprodusenten Radical Sportscars. Nå spøker det for helgas finaleløp.

HÅPER DET BLIR BILLØP

- Jeg håper jo veldig at det blir løp, det er finalen av sesongen. Det er viktig for å få et godt utgangspunkt for neste sesong. Vi vet ikke en gang om vi kommer oss til Austin tre timer unna, hvor løpet avholdes, sier han.

Bilen som Theodor skal kjøre i helga står uten motor. Lokale mekanikere har måttet flykte fra oversvømte hus, men Theodor og teamet forsøker å få den på verksted slik at den står klar til helga. Hvis det blir løp i det hele tatt.

Teamet til Theodor bor bare fem minutter unna modølens hotell. Testbanen som ligger 20 minutter unna er fullstendig oversvømt.

BOR "PÅ EGEN RISIKO"

- Er du redd?

- Nei, jeg vil ikke si det. Jeg har tenkt at jeg er på et så trygt sted at det går greit. Når de prater om tornadoer er det litt mer ekkelt. Jeg har jo sett på værmeldinga at flere tornadoer har truffet litt rundt om, forteller han.

- Har du fått noen bekymrede telefoner hjemmefra?

- Ja, folk er jo litt bekymra om hvordan det går. Men det går for så vidt bra med meg, jeg er på et trygt område, enn så lenge. Det sies at regnet skal kunne gå over litt, men at det kan komme litt tilbake, sier han. Han forteller at hotellet har sendt ut en melding hvor det står at besøkende bor der "på egen risiko". Han drar tilbake til Norge til uka.

VG siterer The Washington Post, og skriver: "Enkelte steder risikerer så mye som 127 centimeter nedbør i USAs fjerde største by. Meteorologene utelukker heller ikke at det kan regne 1,5 meter noen steder - noe som skjer en gang per million år."

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00