Den pågående straffesaken mot K.A. Rasmussen i Hedmarken tingrett er på ingen måte det eneste skjæret i sjøen som K.A. Rasmussen har måttet navigere rundt de siste årene. Vanskelighetene har stått i kø. Det siste tiåret har vært preget av flere uheldige saker for bedriften.

KJØPTE STJÅLET GULL

En gjennomgang av denne perioden viser at K.A. Rasmussen har måttet bale med flere saker.

Høsten 2008 forsvant ei pakke med fem kilo gullmynter i som kom fra Nederland og skulle til myntverket i Kongsberg.

Dit kom de aldri. De ble stjålet fra et spedisjonslager i Drammen og smeltet om til tvilsomme, hjemmelagede gullbarrer.

HEMMELIG FORLIK

K.A. Rasmussen kjøpte gullet i to partier. Det første smeltet de om og solgte. Da det andre partiet kom, begynte bedriften å ane at noe var galt. Og gikk til politiet.

Tre personer fra Drammen ble tatt for å ha stjålet gullmyntene, og K.A. Rasmussen ble saksøkt av et tysk forsikringsselskap.

Tingretten kom til at bedriften ikke kunne klandres for å ha kjøpt det første gullpartiet, og mente de hadde gjort gode undersøkelser før handelen, men de ble dømt til å betale 91.000 Euro i erstatning til det tyske forsikringsselskapet for det andre partiet. Dommen ble anket til lagmannsretten, der K.A. Rasmussen og det tyske selskapet inngikk et hemmelig forlik.

Gullet var smeltet om med skjærebrenner i en garasje i Drammen.

Bedriftens daværende ledelse uttalte i Hedmarken tingrett under rettssaken at de følte K.A. Rasmussen kom ufortjent dårlig ut av saken, siden bedriften tross alt faktisk hadde medvirket til at politiet fikk tatt de som hadde stjålet og smeltet om gullet.

UTRO TJENER STJAL GULL

I 2009 opplevde K.A. Rasmussen også en uheldig intern sak.

En person på innsiden hadde forsynt seg av gull som hadde kommet inn til bedriften.

Vedkommende ble avslørt.

Politiet gikk til pågripelse, og personen ble varetektsfengslet for gulltyveri av betydelige verdier av Hedmarken tingrett.

Denne saken ble imidlertid henlagt fordi personen senere døde.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00